terminy w roku 2013:
21-23 czerwca, 5-7 lipca, 26-28 lipca, 15-18 sierpnia, 13-15 września
Zakwaterowanie:
HOTEL&SPA **** zapewniający luksusowy wypoczynek połączony z relaksem w centrum SPA, fitness, bowling&squash oraz wyśmienite menu łączące nowoczesną kuchnię fusion z tradycją kuchni polskiej.
Propozycje programowe:
Zwiedzanie winnic:
Lubuscy winiarze osobiście oprowadzą gości po swoich winnicach, opowiedzą jak odbywa się produkcja wina i poczęstują naturalnymi produktami ze swoich winogron. Ci, którzy chcą poczuć namiastkę winnicy w swoim ogródku, będą mogli zakupić sadzonki winogron.
Degustacje win i miodów:
W klimatycznych winnicach i najznakomitszych gospodarstwach pszczelarskich będziemy delektować się winem poznając kompozycje smakowe i zapachowe z różnych odmian winogron oraz damy się zaskoczyć różnorodności smaków miodów spożywczych i pitnych. Będzie możliwe także zakupienie degustowanych produktów.
Zwiedzanie zabytków:
Podczas podróży odwiedzimy Zieloną Górę z jej zabytkową starówką, Palmiarnią oraz Muzeum Wina, w którym będziemy mogli przekonać się jak trudną sztuką jest produkcja dobrego trunku.
Zobaczymy także skansen w Ochli, zaczarowane miejsce, gdzie znajdziemy wystawę sprzętu winiarskiego, winnicę, a także kopalnię wiedzy o pszczelarstwie.
Relaks w Parku Wodnym w Zielonej Górze: spa, centrum wellness, baseny, zjeżdżalnie, hydromasaże, ścianki wspinaczkowe i dzikie rzeki, restauracja H2O, siłownia i fitness.
A także wiele innych atrakcji do wyboru:
– przejażdżki konne lub zwiedzanie okolicy bryczkami
– ogniska i pikniku na wyspie z kapelą ludową
– połowy ryb możliwość przyrządzenia i spożycia złowionych ryb na miejscu.
– spływy kajakowe o różnym stopniu trudności
– korzystanie z możliwości zaplecza hotelowego: centrum SPA, fitness, bowling&squash
– wycieczki quadami w terenie
– rejs statkiem po Odrze
ZAPRASZAMY NA WYJAZDY Z UDZIAŁEM W FESTIWALACH REGIONALNYCH:
26-28 lipca 2013 udział w obchodach Święta Miodu
W programie festiwalu: pokazy odwirowywania miodu, jarmark pszczelarski i ogrodniczy, koncerty, zabiegi kosmetyczne z zastosowaniem produktów pszczelich, degustacje miodów oraz pieczywa regionalnego, konkursy oraz w małej gastronomii, niecodzienna oferta – dania miodne.
13-15 września 2013 coroczne Winobranie w Zielonej Górze
W czasie trwania festiwalu będzie można poznać najnowsze trendy w winiarstwie oraz spróbować regionalnych win i miodów. Proponujemy także: Nocny Bieg Bachusa, udział w jarmarku regionalnym, konkurs na najlepsze wino z województwa lubuskiego, zabawy taneczne i jazzowe noce. Kluczowym punktem Winobrania jest zawsze Korowód Winobraniowy (prawie godzinna wielobarwna parada!)
Świadczenia zawarte w cenie:
– zakwaterowanie w hotelu 4*
– opieka pilota w czasie wyjazdu
– przejazd autokarem klasy LUX
– wyżywienie
Cena nie zawiera:
– dopłata do pokoju 1-osobowego
– biletów wstępu