Kuchnia i kultura jedzenia stanowią ważny element naszej kultury.
Jak należy zachowywać się przy stole? Jak spożywać posiłki?
Jak korzystać z zastawy stołowej?
Niby oczywiste, ale …
Zapraszamy na wykład na temat zasad savoir-vivre’u, zachowania
się w sytuacjach, gdy zapraszamy gości lub sami jesteśmy zapraszani, oraz sztuki jedzenia. Nie jest to „nauka prosta ani mała”, a jakże się przydaje w rozmaitych sytuacjach towarzyskich. Opanowanie jej zasad pod okiem specjalisty pozwoli Państwu w przyszłości swobodnie rozkoszować się przyjemnościami stołu i urokiem zgromadzonego przy nim towarzystwa. A wszystko to we wnętrzach, których szczególna atmosfera naukę zamienia w przyjemność.
Zdobyte umiejętności sprawdzimy w praktyce podczas obiadu
z pełną obsługą kelnerską w Restauracji Pałacowej: przystawka, zupa, danie główne, deser, napój – posiłek zaplanowany jest tak, aby uwzględnić zagadnienia z wykładu.
Spacer po Pułtusku z najdłuższym brukowanym rynkiem
w Europie.Wokół którego przycupnęły zabytkowe kamieniczki z XVIII
i XIX wieku, nadające niepowtarzalny urok temu miejscu. Na jednej
z kamienic (Rynek 27) wisi tablica informująca, iż w latach 1854-1864 mieszkał w niej Wiktor Gomulicki. Kilka domów dalej stoi kamienica, w której gościł w roku 1806 sam Napoleon Bonaparte.
Wyjazd w drogę powrotną.
Świadczenia zawarte w cenie:
Przejazd autokarem dostosowanym do wielkości grupy
warsztaty
obiad
ubezpieczenie NNW
opieka pilota wycieczek
Dodatkowo płatne:
Zestaw słuchawek – 30 zł/os. Jest to bezprzewodowy system oprowadzania grup, umożliwiający wygodny sposób zwiedzania
Inne wydatki:
Wydatki własne